ro en

Locuinta unifamiliala Frumusani

Clientul ne-a contactact initial pentru gasirea unei solutii de incalzire pentru un imobil retras cu o suprafata utila de 150mp care nu are acces la reteaua de gaze naturale, singura sursa de energie dosponibila fiind electricitatea.
Initial am propus doar solutia de distributie agent...
Clientul ne-a contactact initial pentru gasirea unei solutii de incalzire pentru un imobil retras cu o suprafata utila de 150mp care nu are acces la reteaua de gaze naturale, singura sursa de energie dosponibila fiind electricitatea.
Initial am propus doar solutia de distributie agent termic. Dupa o analiza atenta clientul s-a decis si pentru sistemul de incalzire cu Pompa de caldura.
In cadrul acestui proiect inginerii nostri s-a ocupat cu proiectarea si instalarea urmatoarelor sisteme:
 Sistem de preparare agent termic si apa calda menajera alcatuit dintr-o Pompa de caldura Bosch Compress 3000 cu o capacitate de 7 KWh si un foraj geotermal cu adancimea de 100metri dotat cu doua colectoare din HDPE cu diam de 32MM;
 Sistem de incalzire in pardoseala cu teava inglobata in sapa elicopterizata cu inaltimea de 8 cm. Deoarece clientul a dorit un finisaj final tip epoxidic zonele de incalzire proiectate au fost de tipul spirala. Teava si restul componentelor pentru buclele de incalzire au fost furnizate de Tece GMBH Romania iar staţia de reglare preasamblată a fost furnizata de Herz Romania.
 Sistem de ventilatie cu recuperare de energie din aerul evacuat, recuperatorul Maico Wrg400EC a fost furnizat de distribuitorul local al producatorului, tubulatura de tip spiro a fost furnizata de Lindab.
 Proiectul a fost finalizat in luna feb 2011;
 Clientul a beneficiat si de o finantare nerambursabila prin Programul Casa Verde de 8000 ron pentru sistemul de incalzire;

Costurile investitiei pentru sistemul de incalzire si distributie au fost de 15000 euro, iar sistemul de ventilatie cu recuperare 3000 euro.
Costurile lunare cu electricitatea ale acestui imobil intr-o luna de iarna sunt de maxim 180 ron, in acest cost este pentru iluminat, consumatori casnici, incalzire si preparare apa calda menajera.

Sistem de incalzire/climatizare pentru Scoala

Am propus acest proiect pentru un program gestionat de Fondul de Mediu prin care Consiliile Locale beneficiau de o finantrare nerambursabila de pana la 80% din valoare investitiei pentru investitii in sisteme de incalzire regenerabile. Sistemul de incalzire al scolii,alcatuit din sobe ali...
Am propus acest proiect pentru un program gestionat de Fondul de Mediu prin care Consiliile Locale beneficiau de o finantrare nerambursabila de pana la 80% din valoare investitiei pentru investitii in sisteme de incalzire regenerabile. Sistemul de incalzire al scolii,alcatuit din sobe alimentate cu gaze naturale, era invechit punea mari probleme in exploatare iar riscul de intoxicare cu monoxid era foarte mare.
Proiectul a fost implementat in Scoala nr 1 din Comuna Ocnita, Jud Dambovita Scoala dispune de o curte generoasa ceea ce ne-a permis adoptarea unui sistem de incalzire monovalent bazat pe energie geotermala de mica adancime si Pompe de caldura reversibile.
In cadrul acestui proiect colectivul nostru s-a ocupat cu proiectarea urmatoarelor sisteme:
 Sistem de preparare agent termic alcatuit din pompa de caldura Clivet WRH422 cu o capacitate de 144kw pentru incalzire si 174kw pentru racire deservit de un camp geotermal cu 30 foraje cu adancimea de 100metri si dotate cu cate doua colectoare din HDPE cu diam de 32MM furnizate de Valrom;
 Sistem de incalzire si racire cu ventiloconvectoare este utilizat pentru incalzirea si climatizarea pe toata durata anului. Reglarea temperaturii in fiecare sala se face cu termostate ambiantale iar alimentarea cu agent termic se face prin intermediul unei baterii de pompe cu turatie infinit variabila ce permit o economie substantiala a costurilor de exploatare.
 http://www.adevarul.ro/locale/targoviste/Scoala_Ocnita_va_fi_incalzita_din-_pamant_0_569943536.html#
 Proiectul a fost finalizat in luna august 2011
 In curand vom publica si date pentru costurile de incalzire ale imobilului.